Μέρκελ: Παρουσιάζει εθνικό σχέδιο δράσης για την ενσωμάτωση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μέρκελ: Παρουσιάζει εθνικό σχέδιο δράσης για την ενσωμάτωση

Γλωσσική προαγωγή, εθελοντισμός, μετανάστες στις δημόσιες υπηρεσίες, όπως επίσης η θέση τους στα ΜΜΕ και η πορεία της ενσωμάτωσης είναι τα κύρια θέματα της 5ης συνάντησης κορυφής για την ενσωμάτωση, που οργανώνεται στην καγκελαρία του Βερολίνου στις 31 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα παρουσιάσει το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης» στο οποίο συμμετέχουν κεντρικό κράτος, ομόσπονδα κρατίδια, δήμοι και κοινότητες, οργανώσεις των μεταναστών και άνθρωποι από την κοινωνία των πολιτών.

Το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης» αποτελεί την εξέλιξη του γερμανικού «Εθνικού Σχεδίου Ενσωμάτωσης» των μεταναστών στη κοινωνία. Προσδιορίζει στόχους, η επίτευξη των οποίων θα παρακολουθείται επισταμένως και θα ελέγχεται. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου της Καγκελαρίας, για την κυβέρνηση του Βερολίνου «η κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών αποτελεί στόχο-κλειδί, η επίτευξη του οποίου επιδιώκεται μέσα από το σχέδιο αυτό με διαρθρωτικά μέτρα, ώστε να είναι διαρκής και μόνιμη».

Στην συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ και την εντεταλμένη της κυβέρνησης για την ενσωμάτωση, Μαρία Μπέμερ, τον Ελληνισμό της Γερμανίας κλήθηκε να εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων, Κώστας Δημητρίου. Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης αυτής θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου η ίδια η καγκελάριος.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ