Κλίντον: Καλεί τον ΟΗΕ να δράσει για να σταματήσει τη βία στη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κλίντον: Καλεί τον ΟΗΕ να δράσει για να σταματήσει τη βία στη Συρία

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον κάλεσε σήμερα τον ΟΗΕ να δράσει προκειμένου να σταματήσουν οι βιαιότητες στη Συρία, μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το ζήτημα αυτό.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο την κλιμάκωση των βίαιων και βάναυσων επιθέσεων που διαπράττονται από το συριακό καθεστώς εναντίον του λαού του», δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να δράσει ώστε να καταστεί σαφές προς το συριακό καθεστώς ότι η διεθνής κοινότητα θεωρεί τις ενέργειές του ως απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι αύριο Τρίτη θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με την Αμερικανίδα υπουργό, το Συμβούλιο Ασφαλείας «πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα στήριξης προς το συριακό λαό για να του πει: είμαστε στο πλευρό σας».

Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την πολιτική λύση που θα σταματήσει τη βία στη Συρία.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ έχει χάσει τον έλεγχο της χώρας του και το καθεστώς του θα πέσει.

«'Εχουμε δει τις συνέπειες της αμέλειας και της μη δράσης από το Συμβούλιο Ασφαλείας τους τελευταίους δέκα μήνες», δήλωσε από την πλευρά της η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ορισμένα ισχυρά μέλη που δεν θέλουν το Συμβούλιο να δράσει, αναφερόμενη στη Ρωσία και στην Κίνα.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ