Πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ η απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων στην Ελλάδα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ η απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων στην Ελλάδα

Πάνω από το μέσο όρο της Ε.Ε. υπολογίζεται η απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των διαρθρωτικών ταμείων που πραγματοποίησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στις Βρυξέλλες, ο Τον Βαν Λίροπ, εκπρόσωπος του αρμόδιου Επιτρόπου, Γιοχάνες Χαν, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Σε σχέση με την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στην Ελλάδα αναφέρθηκε ότι:

«...όπως μας επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, Χορστ Ράιχενμπαχ, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ελαφρώς πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο στην απορρόφηση κονδυλίων».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου έκανε ενημέρωση για τις δράσεις (Ταμεία Εγγυήσεων, 180 μεγάλα έργα) που προωθούνται σε συνεργασία με το υπουργείο, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και όπως ειπώθηκε:

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αποτελούν το μεγαλύτερη πηγή εργασίας. Για να τους δώσουμε μεγαλύτερη πρόσβαση στη ρευστότητα, έχει αναπρογραμματιστεί 500 εκ. ευρώ κοινοτικών πόρων μέσω ενός προγράμματος εγγυήσεων. Στην Ελλάδα οι πόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για νέες επενδύσεις από υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν να επεκταθούν . Έως σήμερα αυτό ήταν εφικτό μόνο για τις νέες επιχειρήσεις. Παράλληλα, κοινοτικοί πόροι θα είναι διαθέσιμοι και για τη χρηματοδότηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων στην Ελλάδα.

Ακόμη, προκείμενου να δημιουργηθούν αναπτυξιακές προοπτικές μέσω πιο γρήγορων επενδύσεων, έχει καταρτιστεί σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές ένα Σχέδιο Δράσης με μια λίστα 180 έργων στρατηγικής σημασίας. Έχουν προσδιοριστεί σαφείς προθεσμίες προκειμένου να διασφαλιστεί η υλοποίηση των συγκριμένων έργων τα οποία είναι προϋπολογισμού 11,5 δισ ευρώ. Μέχρι το τέλος του 2013 υπολογίζεται μέσω των έργων αυτών να έχουν δημιουργηθεί 90.000-108.000 νέες θέσεις εργασίας».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ