Η Αφρικανική Ένωση δεν κατάφερε να εκλέξει πρόεδρο για την Επιτροπή της. - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Αφρικανική Ένωση δεν κατάφερε να εκλέξει πρόεδρο για την Επιτροπή της.

Η Αφρικανική Ένωση (AU) δεν κατάφερε σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία της να εκλέξει νέο πρόεδρο για την Επιτροπή της κατά την ετήσια σύνοδο κορυφής που πραγματοποίησαν οι αφρικανοί ηγέτες στην Αντίς Αμπέμπα.

Η 54μελής Αφρικανική Ένωση θα πραγματοποιήσει εκ νέου εκλογές για την εκλογή του προέδρου της Επιτροπής της τον Ιούνιο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ζάμπιας Μίχαελ Σάτα, αναφερόμενος στην προσεχή σύνοδο κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης.

Κανένας από τους δύο υποψηφίους --ο απερχόμενος πρόεδρος της επιτροπής Ζαν Πινγκ από τη Γκαμπόν και η υπουργός Εσωτερικών της Νότιας Αφρικής Νκοσαζάνα Ντλάμινι-Ζούμα-δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα δύο τρίτα των ψήφων που απαιτούνταν για την εκλογή τους.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης Εράστους Μουέτσα από την Κένυα θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου έως ότου τα μέλη εκλέξουν νέο πρόεδρο.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ