Βεστερβέλε: Καλεί Ισραήλ και Παλαιστίνιους να συνεχίσουν τις άμεσες συνομιλίες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βεστερβέλε: Καλεί Ισραήλ και Παλαιστίνιους να συνεχίσουν τις άμεσες συνομιλίες

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε κάλεσε χθες τους Παλαιστίνιους και το Ισραήλ να ξαναρχίσουν χωρίς καθυστέρηση τις άμεσες συνομιλίες, τις οποίες χαρακτήρισε τον μόνο τρόπο να καταλήξουν σε μια λύση δύο κρατών.

«Είναι αναγκαίο οι άμεσες συνομιλίες ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να συνεχιστούν, διότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για μια λύση δύο κρατών μέσω διαπραγματεύσεων», είπε ο Βεστερβέλε σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από συνάντησή του με τον ιορδανό ΥΠΕΞ Νάσερ Τζουντέχ.

«Είναι επομένως ουσιώδες και οι δύο πλευρές να παραμείνουν στο τραπέζι και να συμφωνήσουν σε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης», σημείωσε.

Οι Βεστερβέλε και Τζουντέχ συζήτησαν για τα αποτελέσματα των διερευνητικών επαφών που διήρκεσαν τρεις εβδομάδες και φιλοξένησε η Ιορδανία από την 4η Ιανουαρίου, πριν από την διακοπή τους για μια εβδομάδα που σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιορδανικής διπλωματίας αποτελεί μια φάση «αποτίμησης».

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε «πλήρη υποστήριξη στην ιορδανική πρωτοβουλία», εκφράζοντας «ευγνωμοσύνη για την πολιτική ηγεσία» του βασιλιά Αμπντάλα Β'. Ο ιορδανός ομόλογός του είπε ότι το Αμάν βρίσκεται σε φάση αποτίμησης ώστε να δει «εάν επιτεύχθηκε επαρκής πρόοδος».

Η πρωτοβουλία της Ιορδανίας γίνεται σε συντονισμό με το Κουαρτέτο (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, ΟΗΕ) και τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Η Ιορδανία αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό μιας περιοδείας του Βεστερβέλε στην περιφέρεια. Αναμένεται να μεταβεί επίσης στην Αίγυπτο, στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ