ΗΠΑ: Στις 12 μονάδες το προβάδισμα του Ρόμνεϊ έναντι του Γκίνγκριτς στη Φλόριντα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Στις 12 μονάδες το προβάδισμα του Ρόμνεϊ έναντι του Γκίνγκριτς στη Φλόριντα

Το προβάδισμα του διεκδικητή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Μιτ Ρόμνεϊ έναντι του αντιπάλου του Νιουτ Γκίνγκριτς αυξήθηκε σε 12% στη Φλόριντα, σύμφωνα με ον-λάιν δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos χθες.

Ο Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτης στην Μασαχουσέτη και ανώτερο στέλεχος επενδυτικής εταιρίας, συγκεντρώνει το 42% της πρόθεσης ψήφου μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων στην εσωκομματική διαδικασία που έλαβαν μέρος στην Διαδικτυακή τριήμερη δημοσκόπηση, από 43% το Σάββατο. Ο Ρόμνεϊ είχε 41% το την Παρασκευή.

Δύο ημέρες πριν την διαδικασία στην πολιτεία, την Τρίτη, το ποσοστό του Γκίνγκριτς μειώθηκε στο 30%, από 32% το Σάββατο και 33% την Παρασκευή.

Εάν στην διαδικασία συμμετείχαν μόνον οι Ρόμνεϊ και Γκίνγκριτς, η διαφορά θα ανερχόταν σε 11 μονάδες, 55% έναντι 44% αντίστοιχα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Κυριακής. Το Σάββατο η διαφορά ήταν οκτώ μονάδες, ενώ την Παρασκευή μόλις δύο.

«Ο Γκίνγκριτς κέρδισε μια μεγάλη ώθηση στη Νότια Καρολίνα, αλλά τη χάνει», σχολίασε ο Ματ Μακόβιακ, ρεπουμπλικάνος αναλυτής. «Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ρόμνεϊ διεξήγαγε μια πολύ πιο επικεντρωμένη και αποτελεσματική εκστρατεία στη Φλόριδα από ό,τι ο Νιουτ. Ο Νιουτ παίζει άμυνα κάθε μέρα με κάθε τρόπο και δεν μοιάζει ικανός να αναγκάσει τον Ρόμνεϊ να αμυνθεί».

Ο Ρόμνεϊ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα σε χρήματα και οργάνωση έναντι του Γκίνγκριτς στη Φλόριντα και η κατάσταση δεν θα είναι πολύ πιο εύκολη για τον πρώην πρόεδρο της βουλής καθώς η εκστρατεία συνεχίζεται, τουλάχιστον το Φεβρουάριο.

Ο πρώην γερουσιαστής Ρικ Σαντόρουμ ακολουθεί σε απόσταση, με 16%. Ο Ρον Πολ, μέλος του Κογκρέσου από το Τέξας, που δεν πραγματοποιεί εκστρατεία στη Φλόριντα, συγκεντρώνει 6%.

Τα ποσοστά σφάλματος δεν θεωρούνται εφαρμόσιμα σε Διαδικτυακές δημοσκοπήσεις, αλλά όμως σε αυτήν την έρευνα των Ρόιτερς και Ipsos, στην οποία συμμετείχαν 726 δυνητικοί ψηφοφόροι, το ονομαστικό ποσοστό σφάλματος τοποθετείται στο ±4,2%. Είναι η τρίτη από τις τέσσερις δημοσκοπήσεις του είδους αυτού που διεξάγονται ενόψει της ψηφοφορίας της Τρίτης στη Φλόριντα.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ