Γκάιτνερ: Πιο υγιείς από το αναμενόμενο οι αμερικανικές εταιρείες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γκάιτνερ: Πιο υγιείς από το αναμενόμενο οι αμερικανικές εταιρείες

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τιμ Γκάιτνερ υποστήριξε σήμερα ότι θα χρειαστεί ακόμη «πολύς χρόνος για να διορθωθούν οι ζημιές» που προκάλεσε η οικονομική κρίση μόλονότι, όπως είπε, «η ευρωστία των αμερικανικών επιχειρήσεων είναι μεγαλύτερη απ' όσο θα περίμεναν πολλοί».

«Θα χρειαστεί ακόμη πολύς χρόνος για να διορθωθούν πλήρως οι ζημιές (...) ιδίως όσον αφορά την απασχόληση», είπε ο Γκάιτνερ μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου CNN.

«Η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή. Η αγορά ακινήτων, ο κατασκευαστικός τομέας έχουν αφανιστεί. Οι άνθρωποι παραμένουν υπερχρεωμένοι», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός. Ωστόσο «η κερδοφορία των αμερικανικών εταιρείων είναι πολύ, πολύ υψηλή», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί κατά 23% και ότι οι τομείς της ενέργειας, της γεωργίας, της τεχνολογίας και της βαριάς βιομηχανίας εμφανίζονται ιδιαίτερα εύρωστοι.

«Νομίζω επομένως ότι η υγεία των αμερικανικών εταιρειών είναι πολύ καλύτερη απ' όσο θα πίστευε κανείς εν μέσω της κρίσης και πολύ καλύτερη απ' όσο θα ελπίζαμε πολλοί από εμάς», συνέχισε.

Ερωτώμενος για την ευρωπαϊκή κρίση, ο Γκάιτνερ είπε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση παρά μόνο η «προσαρμογή» των δημοσιονομικών ελλειμμάτων αλλά ότι για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να συνοδεύεται από «μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ