Ιράν-ΕΕ-Κυρώσεις: 'Εκκληση Βεστερβέλε για σύνεση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιράν-ΕΕ-Κυρώσεις: 'Εκκληση Βεστερβέλε για σύνεση

'Εκκληση για σύνεση απέναντι σε μια πιθανή κλιμάκωση της έντασης μετά τις κυρώσεις της ΕΕ κατά του Ιράν προκειμένου να πεισθεί να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα και μετά την ιρανική απειλή για διακοπή των εξαγωγών ιρανικού πετρελαίου προς την Ευρώπη, απευθύνει σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Welt am Sonntag ο Βεστερβέλε υπογραμμίζει ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις μπορεί να ωθήσουν το Ιράν να απαγορεύσει τις εξαγωγές πετρελαίου προς την Ευρώπη, ως απάντηση στο εμπάργκο που αποφάσισε η ΕΕ κατά της Τεχεράνης.

«Στο Ιράν παρατηρούμε με λύπη μας μια επικίνδυνη κλιμάκωση των δηλώσεων. Οι ιρανοί ηγέτες πρέπει να καταλάβουν ότι κρατούν το κλειδί της αποκλιμάκωσης της έντασης», προσθέτει.

Ο Βεστερβέλε εκτιμά ότι η ΕΕ δεν πρέπει να «απειλεί» για να αναγκάσει το Ιράν «να εγκαταλείψει τις έρευνές του για την απόκτηση ατομικού όπλου».

«Πρέπει να βρούμε στην Ευρώπη τα μέσα να αντιμετωπίσουμε τυχόν διακοπή των εξαγωγών ιρανικού πετρελαίου», υπογραμμίζει ο γερμανός υπουργός.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ