Βεστέρβελε: Αντίθετος στη αύξηση της στήριξης προς την Ελλάδα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βεστέρβελε: Αντίθετος στη αύξηση της στήριξης προς την Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε υπερασπίστηκε σήμερα τη σκληρή στάση της χώρας του στην κρίση χρέους της ευρωζώνης.

«Εμείς οι Γερμανοί δεν περιμένουμε από κανέναν στην Ευρώπη περισσότερα απ' όσα ζητούμε από τους πολίτες μας. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε στους φορολογούμενους στη Γερμανία ότι πρέπει να κάνουν πράγματα, που άλλοι δεν θέλουν να κάνουν, ενώ ταυτόχρονα τους ζητούμε τα χρήματά τους», δήλωσε ο κ. Βεστερβέλε.

Την ώρα που ζητείται από τη Γερμανία να αυξήσει τις συνεισφορές της στο ταμείο στήριξης της ευρωζώνης, ο κ. Βεστερβέλε δήλωσε πως η χώρα του υπήρξε «υποδειγματική» στην αλληλεγγύη της προς ασθενέστερους εταίρους της στην ευρωζώνη, δεσμεύοντας πάνω από 200 δισεκατομμύρια ευρώ στα υφιστάμενα ταμεία στήριξης.

«Δεν έχει νόημα» να δώσουμε περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, ενώ «δεν ξέρουμε αν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί θα εφαρμοστούν πραγματικά» στην Αθήνα, υπογράμμισε.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ