Βέλγιο: Η γενική απεργία δυσχεραίνει τη διοργάνωση της Σύνοδου της ΕΕ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βέλγιο: Η γενική απεργία δυσχεραίνει τη διοργάνωση της Σύνοδου της ΕΕ

Η γενική απεργία που πραγματοποιείται στο Βέλγιο κατά της λιτότητας, η πρώτη από το 2005, παραλύει τη χώρα και δημιουργεί προβλήματα στη διοργάνωση της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ οι οποίοι αναμένονται το απόγευμα της Δευτέρας στις Βρυξέλλες.

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια έχουν σταματήσει, περιλαμβανομένων αυτών των αμαξοστοιχιών Thalys και Eurostar, οδοφράγματα έχουν στηθεί στις εισόδους μεγάλων πόλεων και βιομηχανικών ζωνών, τα πολυκαταστήματα είναι κλειστά και τα νοσοκομεία λειτουργούν με βάρδιες επιφυλακής: η απεργία έχει μεγάλη συμμετοχή τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διαμαρτύρονται κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης συνασπισμού του σοσιαλιστή Έλιο Ντι Ρούπο, ο οποίος προβλέπει να εξοικονομηθούν κατά το 2012 πάνω από 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ανησυχία των συνδικάτων εντείνεται καθώς στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται ένας νέος γύρος μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας.

«Οι μεταρρυθμίσεις που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση είναι ουσιώδους σημασίας για να καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισής μας», τόνισε χθες Πέμπτη ο Έλιο Ντι Ρούπο απευθυνόμενος στους βουλευτές.

«Καταλαβαίνω ότι αυτό δημιουργεί μια κάποια ανησυχία σε ορισμένους πολίτες, όμως η κυβέρνηση καταλαβαίνει επίσης αυτούς που υφίστανται την αναστάτωση από την απεργία», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει τους δεξιούς και αριστερούς συμμάχους της κυβέρνησής του και μια κοινή γνώμη διχασμένη όσον αφορά τη σκοπιμότητα της απεργίας.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ