Η Μισελέν απέσυρε τα σχέδια για επέκταση στην Ουγγαρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Μισελέν απέσυρε τα σχέδια για επέκταση στην Ουγγαρία

Ο γαλλικός όμιλος κατασκευής ελαστικών αυτοκινήτων, «Μισελέν», κατέστησε σήμερα σαφές ότι τα σχέδια που είχε για την επέκτασή της παραγωγικής μονάδας του, στην Ουγγαρία «αναστέλλονται», επειδή «είναι απρόβλεπτη» η οικονομική πολιτική, που ακολουθεί τώρα η κυβέρνηση 'Ορμπαν.

Με την ίδια ευκαιρία, ο «Μισελέν» θυμίζει ότι «τα έτη 1996-2010 είχε εξαιρετικές σχέσεις με τις διαδοχικές ουγγρικές κυβερνήσεις».

«Τούτο άλλαξε, όμως, όταν ήλθε--πριν περίπου 18 μήνες--στην κυβέρνηση στη Βουδαπέστη η κυβέρνηση 'Ορμπαν», αναφέρει το ανακοινωθέν από το Παρίσι του «Μισελέν».

Συγχρόνως, στο ανακοινωθέν επικρίνεται «η υπερβολική φορολόγηση των ξένων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην Ουγγαρία (...) με πρόσχημα την οικονομική κρίση».

«Τούτο, όμως, αναιρεί τα όποια μακροπρόθεσμα επιχειρηματικά μας σχέδια», υπογραμμίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Μισελέν ήθελε να αυξήσει τους ρυθμούς παραγωγής κάνοντας προσλήψεις στην παραγωγική μονάδα του, που λειτουργεί χρόνια τώρα στο Νίρεντιχαζα (βόρειο-ανατολική Ουγγαρία).

Σε αυτήν την μονάδα έχει γίνει επένδυση μετά από το 2005 περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για μονάδα, που απασχολεί κατά τι περισσότερους από χίλιους εργαζόμενους (1.050), Ούγγρους κατά πλειοψηφία.

Εκεί, παράγονται ετησίως περίπου δύο εκατομμύρια ελαστικά, για την αυτοκίνηση

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ