Καταδικάσθηκε η Γαλλία για την υπερβολικής διάρκειας κράτηση πέντε αυτονομιστών της ΕΤΑ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Καταδικάσθηκε η Γαλλία για την υπερβολικής διάρκειας κράτηση πέντε αυτονομιστών της ΕΤΑ

Για παραβίαση του δικαιώματος προσφυγής σε μία δίκαιη δίκη εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος καταδικάσθηκε η Γαλλία από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την περίπτωση πέντε αυτονομιστών της ΕΤΑ που κρατήθηκαν προφυλακισμένοι για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι να εκδικασθεί η υπόθεση τους στα Γαλλικά δικαστήρια.

Πρόκειται για τους Ισπανούς υπηκόους Ισμαήλ Μπερασατέγκι, Φελίξ Ιγνάσιο Εσπάρσα Λούνι, Χοσέ Καντίντο Σαγκαρζάζου, Ινοσέντε Σόρια Βαλντεράμα και την γαλλίδα υπήκοο Λοράνς Γκιουϊμόν, που κατηγορήθηκαν ότι ήταν μέλη της Βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ και ότι προετοίμαζαν τρομοκρατικές ενέργειες.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι παρ' όλη τη σοβαρότητα των εναντίον τους κατηγοριών, οι προσφεύγοντες κρατήθηκαν αδικαιολόγητα τουλάχιστον επί δύο χρόνια εξαιτίας του ότι οι Γαλλικές δικαστικές αρχές δεν ενήργησαν με την απαραίτητη ταχύτητα.

Καταδικάζοντας τη Γαλλία για την προαναφερθείσα παραβίαση, το Δικαστήριο την υποχρέωσε να καταβάλλει και αποζημίωση για ηθική βλάβη, 5.000 ευρώ στον καθένα από τους προσφεύγοντες και να πληρώσει και 2.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα και δαπάνες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ