Το Ισραήλ συγχαίρει την Αίγυπτο για την προσπάθειά του - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Το Ισραήλ συγχαίρει την Αίγυπτο για την προσπάθειά του

Το Ισραήλ συνεχάρη σήμερα την Αίγυπτο για τις προσπάθειές της για «την ελευθερία, τη δημοκρατία και την οικονομική ανάπτυξη», με αφορμή την εναρκτήρια συνεδρίαση πριν από τρεις ημέρες της νέας Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Αιγύπτου.

«Με την ευκαιρία της εναρκτήριας συνεδρίασης του αιγυπτιακού κοινοβουλίου, στις 23 Ιανουαρίου, το Ισραήλ συγχαίρει τον αιγυπτιακό λαό για τις προσπάθειές του για ελευθερία, δημοκρατία και οικονομική ανάπτυξη», τονίζει το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

«Είμαστε σίγουροι ότι η Αίγυπτος θα παραμείνει προσηλωμένη (. . .) στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή μας», επισημαίνει.

Το Ισραήλ, το οποίο επί μακρόν καυχάται ότι είναι η μοναδική δημοκρατία στην περιοχή, αντέδρασε με νευρικότητα στην ανατροπή των αραβικών αυταρχικών καθεστώτων το 2011, κυρίως στην πτώση του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, δηλώνοντας την ανάγκη προάσπισης της ειρηνευτικής συμφωνίας του 1979 μεταξύ των δύο χωρών.

Τα ισλαμιστικά κόμματα που κατέχουν τα τρία τέταρτα των εδράνων στη νέα Λαϊκή Εθνοσυνέλευση της Αιγύπτου, όπως οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και οι σαλαφιστές, διαβεβαίωσαν ότι θα σεβαστούν την ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ χωρίς να αποκλείουν να ζητήσουν μια αναθεώρησή της.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ