Η Ρωσία θα συνεχίσει την προώθηση του σχεδίου της για τη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Ρωσία θα συνεχίσει την προώθηση του σχεδίου της για τη Συρία

Η Ρωσία θα συνεχίσει να προωθεί το δικό της σχέδιο απόφασης για τη Συρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε σήμερα ο Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Ρωσία παρουσίασε το δικό της σχέδιο απόφασης κι εργάζεται για να συμπεριλάβει σε αυτό τις τροποποιήσεις που πρότειναν οι δυτικοί συνάδελφοί μας. Παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Λουκασέβιτς.

«Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη πληροφορία ότι το δυτικό σχέδιο απόφασης θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, θα δούμε», πρόσθεσε. «Προς το παρόν η Ρωσία έχει το δικό της σχέδιο και θα το προωθήσει ενεργά στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Αυτές οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αφήνουν να εννοηθεί ότι δύσκολα η χώρα του θα δεχθεί το σχέδιο απόφασης που σχεδιάζει να παρουσιάσει η Δύση σε συνεργασία με τις αραβικές χώρες και το οποίο θα ζητεί την αποχώρηση απο την εξουσία του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στο μεταξύ ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι κάλεσε σήμερα τη Δαμασκό να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον «ανυπεράσπιστων πολιτών», επισημαίνοντας ότι η συνεχιζόμενη βία κοστίζει τη ζωή αθώων θυμάτων.

Ο αλ Αράμπι δήλωσε ότι «ανησυχώ για τις συνεχιζόμενες δολοφονίες και τη βία στη Συρία που έχει κοστίσει τη ζωή και σε άλλα αθώα θύματα».

Παράλληλα ζήτησε «τον άμεσο τερματισμό όλων των μορφών βίας και (καλώ) τη συριακή κυβέρνηση να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον ανυπεράσπιστων αμάχων».

Οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου που βρίσκονται στη Συρία ξεκίνησαν και πάλι σήμερα τις εργασίες τους μετά την αποχώρηση των συναδέλφων τους των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος αν και παρέτεινε την αποστολή των παρατηρητών για ένα ακόμη μήνα ζήτησε από τον Άσαντ να παραιτηθεί έπειτα από 10 μήνες αιματοχυσίας, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την επίλυση της κρίσης στη Συρία για το οποίο ζητεί την υποστήριξη του ΟΗΕ.

Ο αλ Αράμπι συνεχάρη τους παρατηρητές που εργάζονται «σοβαρά και επαγγελματικά» παρά τις δύσκολες, όπως τις χαρακτήρισε, συνθήκες στη Συρία.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ