ΔΗ.ΣΥ.: Τα κόμματα που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση να λειτουργήσουν υπεύθυνα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

ΔΗ.ΣΥ.: Τα κόμματα που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση να λειτουργήσουν υπεύθυνα

Για διγλωσσία και λαϊκισμό κατηγορεί η Δημοκρατική Συμμαχία (ΔΗΣΥ) τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, με αφορμή τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή.

«Δείχνουν πως δεν μπορούν να συνεννοηθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Ζαφειριάδης και υποστήριξε πως με αυτό τον τρόπο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ το μόνο που καταφέρνουν είναι η υπονόμευση της κυβέρνησης και των προτεραιοτήτων της.

«Στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης για την Ελλάδα, προτάσσουν το προσωπικό και κομματικό συμφέρον, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα το εθνικό συμφέρον. Καλά θα κάνουν να σοβαρευτούν και να λειτουργήσουν ως υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις και όχι ως άτακτοι στρατοί που τρέχουν να ξεφύγουν των ευθυνών τους», τόνισε.

Εξάλλου, ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της ΔΗΣΥ Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε ότι ο λόγος που δεν μειώνεται το έλλειμμα είναι ότι οι κρατικές δαπάνες το 2011 είναι 16 δισ. παραπάνω από το 2004.

«Η οικονομία συρρικνώνεται όχι γιατί μειώνεται το έλλειμμα αλλά γιατί το κράτος συνεχίζει να δαπανά πολύ περισσότερο από ό,τι αντέχει η πραγματικότητα της οικονομίας. Τα κόμματα προστατεύουν όσο μπορούν τους κομματικούς στρατούς τους την ώρα που ο ιδιωτικός τομέας καταστρέφεται», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σκυλακάκης και έδωσε στη δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία των πρωτογενών λειτουργικών δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ