Εξιχνιάστηκε η απαγωγή 28χρονου δημοσιογράφου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Εξιχνιάστηκε η απαγωγή 28χρονου δημοσιογράφου

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας από τους απαγωγείς 28χρονου δημοσιογράφου, ελληνικής υπηκοότητας, κυπριακής καταγωγής, που είχε γίνει τον περασμένο Ιούνιο και εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Ο 28χρονος είχε παραμείνει όμηρος 16 μέρες στα χέρια τεσσάρων απαγωγέων και αφέθηκε ελεύθερος, αφού η οικογένειά του κατέβαλε λύτρα 1.000.000 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστες της απαγωγής είναι τέσσερις αλλοδαποί, εκ των οποίων ένας 47χρονος, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη, δύο υπήκοοι Μολδαβίας 30 και 26 ετών και ακόμη ένα-άγνωστο μέχρι στιγμής- άτομο.

Οι απαγωγείς εργάζονταν ως οικοδόμοι σε πολυκατοικία στους Αμπελοκήπους, όπου διέμενε ο 28χρονος και στην οποία οι γονείς του είχαν αγοράσει τρία διαμερίσματα, γεγονός που έδειχνε ότι είχαν μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Οι δράστες, στις 24-6-2011, έστησαν ενέδρα στον 28χρονο και τον άρπαξαν την ώρα που βγήκε από το ασανσέρ της πολυκατοικίας. Με την απειλή όπλων τον κατέβασαν στο υπόγειο πάρκινγκ, του έβαλαν δύο κουκούλες στο κεφάλι, έδεσαν τα χέρια του με χειροπέδες και αφού τον επιβίβασαν σε ΙΧ φορτηγό τύπου ΒΑΝ, τον οδήγησαν σε ερημική περιοχή της Βαρυμπόμπης, όπου παρέμεινε σε ομηρία για 16 ημέρες.

Οι δράστες αρχικά απαίτησαν από την οικογένεια του απαχθέντα 4.000.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν, αλλά ύστερα από διαπραγματεύσεις, κατεβλήθη το ποσό του 1.000.000 ευρώ και οι δράστες απελευθέρωσαν τον 28χρονο τις νυχτερινές ώρες της 10-07-2011.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για την απαγωγή ανήκε στον 47χρονο συλληφθέντα, αναγνωρίστηκε από το θύμα και κατασχέθηκε.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 47χρονος έστειλε τα χρήματα της απαγωγής στην Αλβανία, γι' αυτό και δεν βρέθηκαν, ενώ οι δύο Μολδαβοί έφυγαν για την πατρίδα τους αμέσως μετά και αναζητούνται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ