Αυστηροί έλεγχοι στην εισαγωγή και διακίνηση της πατάτας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Αυστηροί έλεγχοι στην εισαγωγή και διακίνηση της πατάτας

H αυστηροποίηση των ελέγχων στα σημεία εισόδου της χώρας των εισαγόμενων προϊόντων, καθώς και στη διακίνησή τους στην εσωτερική αγορά, προκειμένου να προστατευτούν τόσο οι Έλληνες παραγωγοί όσο και οι καταναλωτές, αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας. Ο κ. Δριβελέγκας είχε σήμερα σειρά επαφών με παραγωγούς πατάτας του νομού Δράμας και κυρίως της περιοχής του Νευροκοπίου, αλλά και με εισαγωγείς- εμπόρους όπου συζήτηκαν εκτενώς τα προβλήματα στην παραγωγή και τη διάθεση του προϊοντος.

Όπως τόνισε στη διάρκεια των συναντήσεων με τους παραγωγούς, το υπουργείο στοχεύει στην καλύτερη οργάνωση και διαχείριση του προϊόντος, τη διατήρηση της υψηλής του ποιότητας, την ενδυνάμωση της διαπραγματευτικής ικανότητας των παραγωγών στην εμπορία του, καθώς και τη διασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος των παραγωγών πατάτας.

Από τους εμπόρους- εισαγωγείς ο κ. Δριβελέγκας ζήτησε την αναβολή των εισαγωγών πατάτας, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2012, αλλά και τη συμβολή τους στην απορρόφηση των αδιάθετων ποσοτήτων πατάτας Νευροκοπίου.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ