Θετικές αντιδράσεις για το νέο σήμα ποιόητας εμπορικών καταστημάτων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Θετικές αντιδράσεις για το νέο σήμα ποιόητας εμπορικών καταστημάτων

Στο άμεσο προσεχές διάστημα αναμένεται να δημιουργηθεί ελληνικό πρότυπο Εμπορικού Σήματος το οποίο και θα τυποποιήσει τις απαιτήσεις ποιότητας, αλλά και περιβαλλοντικής διαχείρισης που οφείλουν να διέπουν τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Οι συναρμόδιοι φορείς αλλά και η ευρύτερη κοινωνία των πολιτών βλέπουν θετικά το μέτρο, το οποίο μέχρι στιγμής φαίνεται πως θα έχει προαιρετικό χαρακτήρα. Με την εφαρμογή των νέων διατάξεων, τα ενδιαφερόμενα καταστήματα θα λαμβάνουν το «Σήμα Ποιότητος Εμπορικού Καταστήματος», μέτρο αξιολόγησης και διασφάλισης των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων.

«Δεν μπορώ να διαφωνήσω, με την προϋπόθεση ότι θα είναι καθαρά τα πράγματα. Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου και των πιστοποιούμενων υπηρεσιών», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης. «Το σχέδιο, αν εφαρμοστεί, πρέπει να ακολουθηθεί πιστά και να τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές. Αν υπάρχει πολιτική βούληση, με σωστούς κανόνες είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά».

«Πρόκειται για ένα πάγιο και καλό αίτημα. Το θέμα είναι ποιά θα είναι τα κριτήρια και ποιός θα διενεργεί τους ελέγχους», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ, Ελένη Αλευρίτου.

Ιδιαίτερα θετικά βλέπουν τη νέα πρωτοβουλία και οι οργανωμένοι μικροί και μικρομεσαίοι επαγγελματίες της χώρας. «Το μέτρο είναι σίγουρα θετικό. Σκοπός μας σήμερα, θα πρέπει να είναι η μείωση των εισαγωγών και η αύξηση των εξαγωγών. Υπολογίζουμε ότι μία μείωση των εισαγωγών κατά 20% μπορεί να δημιουργήσει έως και εκατό χιλιάδες θέσεις εργασίας. Υποστηρίζουμε και εμείς την σήμανση με ελληνικό σήμα στις εξαγωγές για προϊόντα ελληνικής προέλευσης καθώς και την δημιουργία ειδικού μητρώου», εξηγεί ο αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς. «Το μόνο ελληνικό σήμερα πάνω στις εξαγωγές μας είναι ουσιαστικά ο γραμμωτός κώδικας που αρχίζει με τον αριθμό -520 ή -521», συμπληρώνει.

«Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε εμπορικό κατάστημα που έχει πεισθεί ότι μόνο η συνεχής βελτίωση των παροχών του μπορεί να εγγυηθεί τη μελλοντική του επιτυχία και προσπαθεί με συνέπεια να προσφέρει στους πελάτες του παροχές υψηλής ποιότητας. Ευελπιστούμε ότι η αυτοκαταστροφική τάση που ενδημεί στη χώρα θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε το έργο αυτό και δεν θα επικρατήσουν τα μικροσυμφέροντα επί του γενικού συμφέροντος», δηλώνει από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου του ΕΛΟΤ, Ιωάννης Χ. Σαριδάκης.

Το πρόγραμμα πιστοποίησης αναμένεται να υλοποιηθεί από τον ΕΛΟΤ με πόρους που θα εκχωρηθούν από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής. Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να βοηθήσει τα εμπορικά καταστήματα να σκεφτούν πώς θα αναπτύξουν την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών τους με σκοπό την ανάπτυξη.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ