Νέος ελληνοαμερικανικός φορέας για την προώθηση των ελληνικών θεμάτων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Νέος ελληνοαμερικανικός φορέας για την προώθηση των ελληνικών θεμάτων

Για τη συστηματική, συντονισμένη και αποτελεσματική προώθηση στις Ηνωμένες Πολιτείες θεμάτων που αφορούν τον Ελληνισμό, δημιουργήθηκε ένας νέος μη κερδοσκοπικός οργανισμός με την ονομασία «Hellenic American Leadership Council» (HALC), ο οποίος εγκαινίασε επίσημα τη λειτουργία του χθες, ξεκινώντας μια «πανεθνική προσπάθεια» ώστε να οργανώσει τους Ελληνοαμερικανούς της χώρας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους ιδρυτές, το HALC θα επικεντρωθεί σε θέματα προσέλκυσης μελών, ενημέρωσης πολιτών και δημιουργίας ηγετών, με στόχο την οικοδόμηση ενός ελληνοαμερικανικού δικτύου υποστήριξης των ελληνικών δικαίων.

Ο δικηγόρος Έντι Ζεμενίδης από το Σικάγο, ο οποίος είναι ο εκτελεστικός διευθυντής του HALC, δήλωσε ότι «προσπαθούμε να χτίσουμε πάνω στα θεμέλια των ελληνοαμερικανικών ομάδων υποστήριξης που λειτουργούν τα τελευταία σαράντα χρόνια, συνδυάζοντας αυτή την εμπειρία με εργαλεία που η κοινότητά μας δεν έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα. Ευελπιστούμε ως καινούριος φορέας να προσελκύσουμε περισσότερους Ελληνοαμερικανούς όσο ποτέ άλλοτε».

Ο Αλέξης Γιαννούλιας, πρώην υπουργός Οικονομικών της πολιτείας του Ιλινόι και πρώην υποψήφιος για τη Γερουσία των ΗΠΑ το 2010, είναι ο πρόεδρος του συμβουλίου του HALC. «Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέρος αυτής της καινοτόμου οργάνωσης» ανέφερε ο κ. Γιαννούλιας, υπογραμμίζοντας ότι «το πρόγραμμα δημιουργίας ηγετών και οι εκστρατείες υποστήριξης και ενημέρωσης του HALC θα βοηθήσουν τους Ελληνοαμερικανούς να γίνουν πιο ενεργοί πολίτες».

Όπως τονίζεται, η οργάνωση θα επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς στόχους:

- Να διαμορφώσει την επόμενη γενιά Ελληνοαμερικανών ηγετών, μέσω της ενημέρωσης των πολιτών σε όλη τη χώρα και του προγράμματος δημιουργίας ηγετών.

- Να πραγματοποιήσει πραγματική πρόοδο στα σημαντικότερα για την ελληνοαμερικανική ομογένεια θέματα, εφαρμόζοντας την πλέον προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία.

- Να δημιουργήσει ένα μεγάλο, δραστήριο και αφοσιωμένο δίκτυο που θα μπορεί να ενεργοποιείται για κάθε πρωτοβουλία της ομογένειας.

«Η ελληνοαμερικανική κοινότητα έχει κατορθώσει πολλά, αλλά χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά. Το HALC θα βοηθήσει την Ομογένεια να βελτιώσει την επιρροή της σε όλη τη χώρα» τόνισε ο Νίκος Μούγιαρης, μέλος του συμβουλίου της Coordinated Effort of Hellenes και ιδρυτικό μέλος της HALC.

Ως εναρκτήρια πρωτοβουλία, το HALC εγκαινιάζει ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών για την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ