Νετανιάχου: Καταγγέλει «σιωπή» μπροστά στην απειλή του Ιράν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νετανιάχου: Καταγγέλει «σιωπή» μπροστά στην απειλή του Ιράν

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας στο ισραηλινό κοινοβούλιο κατήγγειλε σήμερα «τη σιωπή» του κόσμου απέναντι στις απειλές του Ιράν να αφανίσει το Ισραήλ, λίγες ημέρες πριν τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου.

«Εβδομήντα χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα, πολλοί είναι αυτοί σε όλο τον κόσμο που παραμένουν σιωπηλοί απέναντι στις απειλές του Ιράν να αφανίσει το Ισραήλ», δήλωσε ο Νετανιάχου, χαιρετίζοντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει κυρώσεις στις εισαγωγές πετρελαίου από την Τεχεράνη.

«Όμως αυτή την ημέρα της παγκόσμιας συνεργασίας και ενός σημαντικού επιτεύγματος απέναντι στο Ιράν, θέλω να υπενθυμίσω σε όλους το βασικό μάθημα του Ολοκαυτώματος του λαού μας, ότι τελικά όταν απειλείται η ύπαρξή μας δεν πρέπει να αφήνουμε την τύχη μας στα χέρια άλλων», πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

«'Όταν πρόκειται για την τύχη μας είναι καθήκον μας να βασιζόμαστε μόνο στον εαυτό μας», υπογράμμισε.

«Δεν πρέπει να κρύβουμε το κεφάλι μας στην άμμο. Το ιρανικό καθεστώς ζητά ανοιχτά τον αφανισμό του Ισραήλ και σχεδιάζει τον αφανισμό του Ισραήλ και δρα για τον αφανισμό του Ισραήλ. Το μάθημα (από το Ολοκαύτωμα) λέει ότι τα κράτη του κόσμου πρέπει να ξυπνήσουν», επεσήμανε ο Νετανιάχου.

Εξάλλου, στην ομιλία του ο ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε την έκκλησή του για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, οι οποίες θα συνοδεύονται από μία «πειστική στρατιωτική επιλογή» ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα η Τεχεράνη να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

Παρόλα αυτά επεσήμανε ότι το Ισραήλ δεν θα εγκαταλείψει τις διεθνείς διπλωματικές προσπάθειες προκειμένου να εμποδιστούν οι πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ