Λάρισα: Την Παρασκευή η έναρξη του 4ου Νεανικού Φεστιβάλ Ταινιών Μηκρού Μήκους - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

Λάρισα: Την Παρασκευή η έναρξη του 4ου Νεανικού Φεστιβάλ Ταινιών Μηκρού Μήκους

Επίκεντρο σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων αποτελεί η Λάρισα, που συγκεντρώνει αυτές τις ημέρες πλήθος δημιουργών από την Ελλάδα και τον κόσμο, με αφορμή την πραγματοποίηση του 4oυ Νεανικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας/ Αrtfools Video Festival 2012, οι εκδηλώσεις του οποίου θα κορυφωθούν το τριήμερο 27, 28 και 29 Ιανουαρίου.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και τη στήριξη του ΤΕΙ Λάρισας.

Οι εκδηλώσεις εκτείνονται συνολικά σε διάστημα μιας εβδομάδας, κατά το οποίο γίνονται προβολές ταινιών, σεμινάρια, εκθέσεις και συναντήσεις, ενώ το διαγωνιστικό μέρος, που είναι και το βασικό κομμάτι και ουσιαστικά η κορυφαία εκδήλωση του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο Κυριακή 27, 28, 29 Ιανουαρίου στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο. Το διαγωνιστικό τμήμα περιλαμβάνει: Ελληνικό Διαγωνιστικό - Διεθνές Διαγωνιστικό και Μαθητικές ταινίες.

Το Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας διοργανώνεται εδώ και τέσσερα χρόνια στη Λάρισα, από την Αrtfools.

Από τις προβολές του φεστιβάλ ξεχωρίζουν:

Η Νεανική Οθόνη σε συνεργασία με το Μικρό θέατρο που διαθέτει το χώρο του θεάτρου για τις προβολές.

Είναι ταινίες μικρού μήκους για μαθητές και όλη η διοργάνωση γίνεται με τη συνεργασία του 52ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Γκαίτε.

Ο Γαλλικός Κινηματογράφος με γαλλικές ταινίες που προβάλλονται στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Ο Ελληνικός Κινηματογράφος, στο πλαίσιο του οποίου φέτος θα προβληθεί η ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα «Απ' τα κόκκαλα βγαλμένα», πάλι στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Στην προκριματική επιτροπή έφθασαν 73 ταινίες από τις οποίες προκρίθηκαν και προβάλλονται 60 ταινίες.

Θα προβληθούν συνολικά: 32 Ελληνικές ταινίες απ' όλη την Ελλάδα και τρεις συμμετοχές από τη Λάρισα. Από την υπόλοιπη Ελλάδα ταινίες υπάρχουν από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Πελοπόννησο, νησιά και φυσικά Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Στο Διεθνές θα προβληθούν 15 ταινίες απ' όλο τον κόσμο. Ενδεικτικά από Αίγυπτο, Σερβία, Ισπανία, Πολωνία, Γαλλία, Τουρκία, Αγγλία κ.ά.

Στο μαθητικό τμήμα φέτος συμμετέχουν 12 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Επίσης υπάρχει και διαγωνισμός φωτογραφίας με τίτλο «Εν άστει υπό... μένοντες», στα πλαίσια του οποίου θα εκτεθούν 30 φωτογραφίες από όλη την Ελλάδα, στο «Χατζηγιάννειο», τις ημέρες των προβολών.

Στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ θα απονεμηθούν τα ακόλουθα βραβεία:

-Α, Β, Γ, καλύτερης ταινίας για το Διεθνές.

-Α, Β, Γ, καλύτερης ταινίας για το Ελληνικό

-Α, Β, Γ, καλύτερης ταινίας για τις μαθητικές.

-Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου Λαρισαίου δημιουργού.

-Βραβείο ιδιαίτερου κοινωνικού μηνύματος από την Ένωση Χημικών

-Ειδικές διακρίσεις κατά την κρίση της επιτροπής.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ