ΔΝΤ: Προς τα κάτω αναθεωρεί τις προβλέψεις για ανάπτυξη παγκοσμίως - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

ΔΝΤ: Προς τα κάτω αναθεωρεί τις προβλέψεις για ανάπτυξη παγκοσμίως

Το ΔΝΤ διατήρησε σήμερα την πρόβλεψή του για τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας αμετάβλητο στο 1,8%, αλλά μείωσε όμως αισθητά την πρόβλεψη του για την ανάπτυξη της Ιαπωνίας σε 1,7%, από 2,3% που προέβλεπε προ 90 ημερών.

Το ΔΝΤ τόνισε ότι «τα ποσοστά της ανεργίας δεν μπορεί να υποχωρήσουν αισθητά, στις ανεπτυγμένες οικονομίες, όσο σε αυτές ο ρυθμός ετήσιας μεσοσταθμικής ανάπτυξης κυμαίνεται σε στενά όρια γύρω στο 1,5%».

Για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, το ΔΝΤ προβλέπει ετήσια οικονομική ανάπτυξη με ρυθμό 5,4%, ποσοστό αισθητά χαμηλότερο του προβλεφθέντος προ 90 ημερών 6,1% .

Για την κινεζική οικονομία, που η εξέλιξη της χαρακτηρίζεται καθοριστική, η πρόβλεψη ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης 9% μειώνεται σε 8,2%, που προοιωνίζεται επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της αυστραλιανής οικονομίας και όχι μόνο.

Άλλωστε, σε όλη την Ασία ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται σήμερα να είναι το 2012 7,3%, από 8% που προβλεπόταν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στη Μαύρη Ήπειρο, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της προβλέπεται να είναι 5,5% (κυρίως λόγω της αποκατάστασης στη λιβυκή οικονομία), κάτι που δεν ισχύει ειδικά για τη Νότια Αφρική, σύμφωνα με το ΔΝΤ. Προβλέψεις για την περιοχή της Λατινικής Αμερικής, προς το παρόν δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Το ΔΝΤ υπολογίζει ότι η τιμή του βαρελιού αργού πετρελαίου 158 λίτρων για τις βραχυπρόθεσμες παραδόσεις του προϊόντος θα κυμανθεί «γύρω στα εκατό (100) δολάρια ΗΠΑ».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ