«Ραντεβού» στην Κάρλα, έδωσαν Παπούλιας και Καρτάλης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

«Ραντεβού» στην Κάρλα, έδωσαν Παπούλιας και Καρτάλης

«Ραντεβού» στην υπό ανασύσταση λίμνη Κάρλα, μεταξύ Βόλου και Λάρισας, που είχε αποξηρανθεί το 1960, έκλεισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με την αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής με επικεφαλής τον πρόεδρό της Κώστα Καρτάλη και τους βουλευτές Σταύρο Καλογιάννη (ΝΔ) και Κώστα Κιλτίδη (ΛΑΟΣ), που τον επισκέφθηκαν το μεσημέρι.

Μάλιστα, όταν ο εξ Ιωαννίνων βουλευτής της ΝΔ κ. Καλογιάννης έριξε την ιδέα να επισκεφθούν μαζί και τη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε ότι δεν έχει τα ίδια προβλήματα με τον Ασωπό.

«Η Επιτροπή Περιβάλλοντος επιδιώκει να αναδείξει ότι περιβάλλον και ανάπτυξη μπορεί να είναι ένα ισόρροπο δίπτυχο», ανέφερε ο κ. Καρτάλης και όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον ρώτησε για τα αποτελέσματα των προσπαθειών, απάντησε:

«Πολλά Υπουργεία ανταποκρίνονται στις εργασίες της Επιτροπής. Έχουμε συχνή παρουσία των υπουργών. Αύριο στη Επιτροπή Περιβάλλοντος έχει κληθεί ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πρόοδο για τα θέματα του Ασωπού και για το δίπτυχο Πηνειός-Κάρλα, έτσι ώστε να δούμε αν η διοίκηση τελικά δρομολόγησε τις ενέργειες που ήταν αναγκαίες -σύμφωνα με την εκτίμηση της Επιτροπής- πώς ήμαστε στα χρονοδιαγράμματα, αν χρειάζεται να γίνουν και άλλες ενέργειες και αν πρέπει η Βουλή να πάρει κάποια πρωτοβουλία στο επίπεδο του νομοθετικού έργου».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ