Συνάντηση Υφ. Πολιτισμού με φινλανδική επιτροπή επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

Συνάντηση Υφ. Πολιτισμού με φινλανδική επιτροπή επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα

Με τη Φιλανδική επιτροπή για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα συναντήθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος, στο πλαίσιο της Επίσημης Επίσκεψής του στο Ελσίνκι.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της επιτροπής κ. Μίκα Καγιάβα - Καθηγητής Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, η ταμίας κ. Τεοντόρα Όκερ - Μπλομ, ο γραμματέας κύριος Έερο Χεμολίνα - δικηγόρος και ο δημοσιογράφος του YLE Τζάρι Νειμέλα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τα μέλη της Επιτροπής επανεπιβεβαίωσαν την πρόθεση τους να στηρίξουν την προσπάθεια της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ενισχύοντας την δυναμική του αιτήματος με πρωτοβουλίες της Επιτροπής, τόσο εντός της Φιλανδίας, όσο και με παρεμβάσεις απευθείας προς τις βρετανικές αρχές.

Ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε ότι θα προχωρήσει σε ενέργειες εντατικοποίησης της προσπάθειας επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα, μέσα από στενή συνεργασία με όλες τις αντίστοιχες Διεθνείς Επιτροπές, σημειώνοντας πως είναι καιρός να επαναπροβληθεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο το εθνικό αίτημα για την επιστροφή τους, ειδικά λόγω της συγκυρίας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012 και του αναμενόμενου μεγάλου αριθμού επισκεπτών στην Βρετανική πρωτεύουσα.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ