Τουρκία: Η Γαλλία αρνήθηκε την ιστορία της με το νομοσχέδιο για τη γενοκτονία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τουρκία: Η Γαλλία αρνήθηκε την ιστορία της με το νομοσχέδιο για τη γενοκτονία

Μετά το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP), ακόμη ένα τουρκικό κόμμα, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), καταδίκασε την ποινικοποίηση της άρνησης της αρμενικής γενοκτονίας από τη γαλλική Γερουσία.

Η Γαλλία αρνήθηκε την ίδια της την ιστορία με την υιοθέτηση αυτού του νομοσχεδίου, δήλωσε ο πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και κάλεσε το γαλλικό λαό και τους διανοούμενους της χώρας «να διορθώσουν αυτό το λάθος».

«Με το νομοσχέδιο αυτό, η Γαλλία έχασε την ευκαιρία να πει πως υπερασπίζεται την ελευθερία και πως υπάρχει ελευθερία της έκφρασης στη χώρα» τόνισε.

«Δίνουμε στην κυβέρνηση λευκή εντολή σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα. Εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να ακολουθεί μια συνεπή και υγιή πολιτική, το CHP θα τη στηρίζει σε όλες της τις αποφάσεις» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ