Θεσσαλονίκη: Μελέτες και Εκθέσεις για την επέτειο των 100 χρόνων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

Θεσσαλονίκη: Μελέτες και Εκθέσεις για την επέτειο των 100 χρόνων

Με 18 επιστημονικές μελέτες αφιερωμένες στη Μακεδονία και στους Βαλκανικούς Πολέμους γιορτάζει η Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Με την έναρξη της Εκατονταετηρίδας 1912 - 2012 η Εταιρία κυκλοφόρησε ήδη, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, τις τέσσερις πρώτες επετειακές εκδόσεις της. Όλες οι εκδόσεις αναρτώνται στο διαδίκτυο και αποστέλλονται δωρεάν σε μόνιμους αποδέκτες όπως: βιβλιοθήκες, πανεπιστήμια, ιδρύματα, Βουλή, ερευνητικά κέντρα της χώρας καθώς επίσης σε δήμους, περιφέρειες, μητροπόλεις.

Παράλληλα, η Εταιρία ολοκληρώνει την έκθεση «Οι Βαλκανικοί πόλεμοι βήμα - βήμα: σε εικόνες», η οποία από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2012, θα περιοδεύσει σε δήμους της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Στην έκθεση θα παρουσιάζονται φωτογραφίες, λιθογραφίες, ζωγραφικοί πίνακες, ιστορικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων και βιβλία της εποχής εκείνης.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ