Ερντογάν: Ατυχείς οι δηλώσεις περί ανάμειξης της Τουρκίας στο Ιράν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ερντογάν: Ατυχείς οι δηλώσεις περί ανάμειξης της Τουρκίας στο Ιράν

«Πολύ άσχημες και ατυχείς» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις δηλώσεις του Ιρακινού ομολόγου του Νούρι αλ Μάλικι περί τουρκικής ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράκ.

Η Τουρκία δεν θα προσπαθήσει ποτέ να υποστηρίξει ή να διοικήσει ή να αντιταχθεί σε κάποιο κόμμα ή κάποια εθνοτική ομάδα στη Συρία, το Ιράκ ή κάποια άλλη χώρα της περιοχής, τόνισε ο κ. Ερντογάν, μιλώντας σε σημερινή συνεδρίαση του κόμματός του (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), στην Άγκυρα.

«Εξετάζουμε κάθε ζήτημα στην περιοχή μας από την πλευρά της σταθερότητας, της ηρεμίας και της ειρήνης» υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως η χώρα του γνωρίζει καλά το υψηλό κόστος των συγκρούσεων μεταξύ διαφόρων ομάδων στην περιοχή ανά τους αιώνες. Όπως, μάλιστα, είπε, η Τουρκία καταβάλλει ειλικρινείς προσπάθειες για την αποτροπή τέτοιου είδους συγκρούσεων.

Υπενθύμισε δε ότι η χώρα του δεν επενέβη στην περίπτωση του Ιράκ, ακόμη και όταν υπήρξε επέμβαση από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ