Η ευημερία της Αυστραλίας εξαρτάται από την Ευρώπη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η ευημερία της Αυστραλίας εξαρτάται από την Ευρώπη

Η ανεργία στην Αυστραλία θα επιδεινωθεί, μόνο σε περίπτωση που δεν εξυγιανθεί σύντομα η οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης, εκτίμησε η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, ενώ σημείωσε ότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε καλή κατάκταση και η ανάπτυξή της θα συνεχιστεί.

Όμως, ο οικονομικός οργανισμός Deloite Access Economics, προειδοποιεί ότι η ευημερία της Αυστραλίας εξαρτάται από την Ευρώπη.

Ο ίδιος οργανισμός πιστεύει πως «έστω και δύσκολα, έστω και την τελευταία στιγμή, η Ευρώπη θα ξεπεράσει την κρίση, αλλά αν δεν τα καταφέρει τότε οι συνέπειες και για την Αυστραλία θα είναι οδυνηρές με αύξηση της ανεργίας».

Ο δείκτης ανεργίας στην Αυστραλία έμεινε σταθερός στο 5,2% τον περασμένο Δεκέμβρη, το γεγονός εντούτοις αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, οφείλεται στο ότι μειώθηκε ο αριθμός των ατόμων που ζητούσαν εργασία.

Τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας δείχνουν ότι χάθηκαν 29.300 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, σημείο επιβράδυνσης των ρυθμών της οικονομίας.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ