Αύξηση 10,4% των ξένων τουριστών στην Ελλάδα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Αύξηση 10,4% των ξένων τουριστών στην Ελλάδα

Αύξηση 10,4% σημείωσε ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφτηκαν την Ελλάδα το 9μηνο πέρυσι σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, καταδεικνύοντας τη θετική πορεία που ακολούθησε ο τουρισμός το 2011.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων (αφίξεις από το εξωτερικό μη κατοίκων στην Ελλάδα) που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος και τα οποία δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Αναλυτικότερα, από τα εν λόγω στοιχεία προκύπτουν τα εξής:

Οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων (90%), παρουσίασαν την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2011 αύξηση 11,2%, ενώ τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν αύξηση 5,6%. Σημαντική αύξηση εμφανίζουν οι αφίξεις από Πορτογαλία (89,9%), Αλβανία (75,9%), Ρωσία (58%), Λουξεμβούργο (52,6%) Γαλλία (35,9%) και Βέλγιο (32,3%), ενώ σημαντική μείωση των αφίξεων παρατηρείται από την Κύπρο (21,8%) και την Αυστρία (9,8%).

Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αφίξεων μη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέχει η Γερμανία (13,1%) και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (10,4%) και η Γαλλία (7,3%).

Από την ανάλυση των στοιχείων, ως προς το μέσο μεταφοράς και τον σταθμό εισόδου, προκύπτει ότι το αεροδρόμιο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης είναι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» (17,7%) και ακολουθούν τα αεροδρόμια του Ηρακλείου (13,3%) και της Ρόδου (10,7%).

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ