Συρία: Κατάφωρη ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Κατάφωρη ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας

Η Συρία απέρριψε σήμερα το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου που καλεί τον πρόεδρο Άσαντ να μεταβιβάσει εξουσίες σε έναν αντιπρόεδρο ώστε να σχηματιστεί μια μεταβατική κυβέρνηση εθνικής ενότητας αποκαλώντας το «κατάφωρη ανάμειξη» στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το πρακτορείο χαρακτήρισε το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου μέρος μιας «συνωμοσίας κατά της Συρίας».

Την δήλωση αυτή έκανε ανώνυμη κυβερνητική πηγή την οποία επικαλέστηκε και η κρατική τηλεόραση.

«Η Συρία απορρίπτει την απόφαση, την οποία θεωρεί επίθεση στης εθνική της κυριαρχία και ενότητα", είπε ο ίδιος αξιωματούχος, καλώντας τον Αραβικό Σύνδεσμο να σταματήσει "να χρηματοδοτεί και να εξοπλίζει τους τρομοκράτες».

Επίσης, οι 22 υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών του Αραβικού Συνδέσμου ζήτησαν χθες Κυριακή να προχωρήσει η κυβέρνηση σε πρόωρες εκλογές.

Η τελευταία αυτή προσπάθεια άσκησης διπλωματικής πίεσης, υποκινούμενη από τον πρωθυπουργό του Κατάρ, στοχεύει στον τερματισμό του εμφυλίου στη Συρία με τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, εντός δύο μηνών, στην οποία θα συμμετέχουν και ηγέτες της αντιπολίτευσης.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ