Νιινίστε και Χααβίστε θα αναμετρηθούν για την προεδρία της Φινλανδίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νιινίστε και Χααβίστε θα αναμετρηθούν για την προεδρία της Φινλανδίας

Οι δύο φιλοευρωπαίοι υποψήφιοι, ο Σάουλι Νιινίστε (συντηρητικός) και ο Πέκα Χααβίστε (οικολόγος), περνούν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Φινλανδία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας μετά την καταμέτρηση του συνόλου των ψήφων.

Ο Νιινίστε, υποψήφιος του συντηρητικού και φιλοευρωπαϊκού κόμματος Εθνικός Συνασπισμός του πρωθυπουργού Γίρκι Κατάινεν και φαβορί για τη νίκη, συγκέντρωσε το 37% των ψήφων, ενώ ο Χααβίστε των Πρασίνων το 18,8%.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο ευρωσκεπτικιστής Πάαβο Βαϊρίνεν του Κεντρώου Κόμματος με 17,5% και στην τέταρτη ο εθνικιστής Τίμο Σόινι με 9,4%, σύμφωνα με το υπουργείο.

Οι δύο τελευταίοι αποκλείστηκαν από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 5 Φεβρουαρίου για την ανάδειξη του διαδόχου της πολύ δημοφιλούς προέδρου Τάρια Χάλονεν, η οποία ολοκλήρωσε δύο διαδοχικές εξαετείς θητείες.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ