Η Σαουδική Αραβία αποσύρει τους παρατηρητές από τη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Σαουδική Αραβία αποσύρει τους παρατηρητές από τη Συρία

Η Σαουδική Αραβία θα αποσύρει τους παρατηρητές της από τη Συρία, γιατί η αποστολή των αράβων παρατηρητών δεν έχει καταφέρει να σταματήσει τη 10μηνη αιματηρή καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, και θα ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει «κάθε δυνατή πίεση» στη Δαμασκό για να σταματήσει τις βιαιότητες, δήλωσε σήμερα ο σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών πρίγκιπας Σαούντ αλ Φαϊζάλ.

«Η χώρα μου θα αποσύρει τους παρατηρητές της γιατί η συριακή κυβέρνηση δεν εφάρμοσε καμία από τις προτάσεις του αραβικού σχεδίου (επίλυσης της κρίσης)», δήλωσε ο πρίγκιπας Σαούντ στους άραβες ομολόγους του στο Κάιρο.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να απαντήσει στις υποχρεώσεις της, και αυτό περιλαμβάνει τους αδελφούς μας στα ισλαμικά κράτη και τους φίλους μας στη Ρωσία, την Κίνα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ», υπογράμμισε ο πρίγκιπας Σαούντ, ενώ ζήτησε να ασκηθεί «κάθε δυνατή πίεση» ώστε να πειστεί η Συρία να συμμορφωθεί με το αραβικό σχέδιο επίλυσης της κρίσης.

Στο μεταξύ ο Αραβικός Σύνδεσμος αναμένεται να αποφανθεί μέσα στην ημέρα για την πρόταση παράτασης της ειρηνευτικής αποστολής στη Συρία, την οποία υπέβαλε σήμερα το απόγευμα η αραβική υπουργική επιτροπή που είναι υπεύθυνη για το θέμα της Συρίας.

Αυτή η πρόταση έγινε μετά την παρουσίαση της έκθεσης του επικεφαλής των αράβων παρατηρητών στη Συρία, του σουδανού Μοχάμεντ Άχμεντ Μουστάφα αλ Ντάμπι, ο οποίος ζήτησε, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, την παράταση της αποστολής κατά ένα μήνα και την ενισχύσή της σε επιμελητειακό επίπεδο και σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ