Συρία:στα χέρια εξεγερμένων η πόλη Ντούμα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία:στα χέρια εξεγερμένων η πόλη Ντούμα

Λιποτάκτες του συριακού στρατού ανέλαβαν τον έλεγχο της πόλης Ντούμα, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα μακριά από τη Δαμασκό, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ράχμαν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι εξεγερμένοι μάχονται με το στρατό στις εισόδους της συνοικίας Ντούμα, που αποτελεί ένα από τα κέντρα των διαδηλώσεων στην διάρκεια του 10μηνου ξεσηκωμού εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συνολικά το Σάββατο ο απολογισμός των νεκρών από τη βία στη Συρία ανερχόταν σε τουλάχιστον 96, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, περιλαμβανομένων 60 σορών που βρέθηκαν σε νεκροτομείο νοσοκομείου στην Ιντλίμπ.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος αναμένεται να αποφασίσει εάν θα παρατείνει ή όχι την αποστολή των παρατηρητών του στη Συρία.

Οι ειδήσεις από τη Συρία είναι αδύνατον να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές. Στους δημοσιογράφους απαγορεύεται να μεταδίδουν ειδήσεις ελεύθερα από το εσωτερικό της χώρας.

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA μετέδωσε νωρίτερα ότι 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγησαν δύο βόμβες που έπληξαν όχημα το οποίο μετέφερε κρατούμενους μεταξύ των πόλεων Αρίχα και Ιντλίμπ. Περίπου 26 κρατούμενοι και έξι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο. Το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για 15 νεκρούς. Ακτιβιστές είπαν ότι το όχημα στην πραγματικότητα μετέφερε πτώματα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ