Εγκρίθηκε στην Υεμένη ο Νόμος που παρέχει ασυλία στον πρόεδρο Σάλεχ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Εγκρίθηκε στην Υεμένη ο Νόμος που παρέχει ασυλία στον πρόεδρο Σάλεχ

Το κοινοβούλιο της Υεμένης ενέκρινε σήμερα ένα νόμο με τον οποίο παρέχεται ασυλία στον απερχόμενο πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να του ασκηθεί δίωξη για το θάνατο των διαδηλωτών.

Ωστόσο, δεν παραχωρεί ασυλία στους συμβούλους και βοηθούς του προέδρου Σάλεχ.

Σύμφωνα με το νόμο, οι συνεργάτες του κ. Σάλεχ έχουν ασυλία στον πολιτικό και στρατιωτικό τομέα καθώς και στον τομέα της ασφάλειας για τις «πολιτικά υποκινούμενες πράξεις που εκτελέστηκαν κατά την άσκηση των επίσημων καθηκόντων τους». Όμως η ασυλία «δεν ισχύει για τις τρομοκρατικές ενέργειες».

Το κοινοβούλιο υποστήριξε ακόμη την υποψηφιότητα του αντιπροέδρου Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι στις προεδρικές εκλογές του επόμενου μήνα προκειμένου να αντικαταστήσει τον Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Η ασυλία, που αποτελεί μέρος σχεδίου το οποίο στηρίζει η Σαουδική Αραβία, θα καλύπτει το σύνολο της προεδρίας του Σάλεχ και δεν θα μπορεί να αρθεί.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ