Αφγανοί Ταλιμπάν πίσω από τη δολοφονία των τεσσάρων Γάλλων στρατιωτών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αφγανοί Ταλιμπάν πίσω από τη δολοφονία των τεσσάρων Γάλλων στρατιωτών

Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι αυτοί στρατολόγησαν τον Αφγανό στρατιώτη που σκότωσε χθες τέσσερις Γάλλους στρατιώτες και τραυμάτισε 12 στο ανατολικό τμήμα της χώρας, οδηγώντας τη Γαλλία να αναφερθεί στο ενδεχόμενο μιας πρόωρης αποχώρηση των γαλλικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

«Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν στρατολόγησε ανθρώπους που βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις. Ορισμένοι από αυτούς έχουν ήδη φέρει εις πέρας τις αποστολές τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς.

Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν είναι ένα άλλο όνομα που χρησιμοποιούν οι Ταλιμπάν.

Περιφερειακός διοικητής των Ταλιμπάν προσέθεσε ότι περιστατικά όπως αυτό που Αμερικανοί πεζοναύτες παρουσιάζονται σε βίντεο να ουρούν πάνω σε πτώματα ενισχύει την υποστήριξη προς την οργάνωσή τους μεταξύ των Αφγανών και απείλησε με περισσότερες επιθέσεις.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ