Ανοιχτή στο διάλογο με το Ιράν η «Ομάδα 5+1» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ανοιχτή στο διάλογο με το Ιράν η «Ομάδα 5+1»

Το γραφείο της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον αναμένεται να εκδώσει μία ανακοίνωση στην οποία θα επαναλαμβάνει ότι οι μεγάλες δυνάμεις είναι ανοιχτές στο διάλογο με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, σύμφωνα με ένα προσχέδιο το οποίο περιήλθε στην κατοχή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς.

«Η (Ομάδα των 5+1) ήταν πάντα ξεκάθαρη σχετικά με την ισχύ της διπλής προσέγγισης», αναμένεται να ανακοινώσει το γραφείο της Άστον, αναφερόμενο στην πολιτική της Ομάδας 5+1 (Βρετανία, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και ΗΠΑ) να συνεχίζει να ασκεί πίεση και ταυτόχρονα να προσφεύγει στη διπλωματία για να επιλύσει το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της ανακοίνωσης η Βρετανία, η Κίνα, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρωσία και οι ΗΠΑ ακόμη περιμένουν την απάντηση του Ιράν σε μία επιστολή που είχε στείλει η Άστον στις 21 Οκτωβρίου.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ