Ο νέος πρόεδρος της Standard & Poors υπερασπίζεται τις μεθόδους του οίκου αξιολόγησης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο νέος πρόεδρος της Standard & Poors υπερασπίζεται τις μεθόδους του οίκου αξιολόγησης

Ο νέος πρόεδρος του οίκου αξιολόγησης Standard & Poors Νταγκ Πίτερσον υπερασπίσθηκε τις επιθετικότερου χαρακτήρα μεθόδους που υιοθέτησε τον περασμένο Ιούνιο ο οίκος και οι οποίες οδήγησαν στην απώλεια του τριπλού "A" για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία.

Ο οίκος αναθεώρησε στις 30 Ιουνίου 2011 τη διαδικασία αξιολόγησης των χωρών. Οι νέες διαδικασίες «προσφέρουν μία βάση για την ανάλυσή μας», δήλωσε ο Νταγκ Πίτερσον στην Wall Street Journal.

Πέντε εβδομάδες μετά την αναθεώρηση ο οίκος Standard & Poors προκάλεσε πολιτικό σεισμό υποβαθμίζοντας το αξιόχρεο των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ την περασμένη εβδομάδα, εννέα χώρες της ευρωζώνης πλήρωσαν τη νέα αυτή προσέγγιση, ανάμεσά τους και η Γαλλία, η οποία έχασε το πολύτιμο τριπλό της «Α» και η Ιταλία, η οποία υποβαθμίσθηκε σε «BBB+».

Τόσο η S&P όσο και οι Moody's και Fitch έχουν κατηγορηθεί ότι ενέτειναν την κρίση της ευρωζώνης υποβαθμίζοντας ευρωπαϊκές χώρες, υπερχρεωμένες ή με υπερβάλλον έλλειμμα σε κρίσιμες στιγμές.

«Η ομάδα αξιολόγησης του αξιόχρεου των χωρών είναι μία υψηλού επιπέδου ομάδα », δήλωσε ο πρόεδρος της S&P στη Wall Street Journal, την πρώτη εφημερίδα που φιλοξενεί δηλώσεις του από την ανάληψη των καθηκόντων του στις 12 Σεπτεμβρίου.

«Η αξία των αξιολογήσεών μας προέρχεται από τις καταλληλότερες μεθόδους, αναλύσεις, πρόσωπα και εκπαίδευση », λέει ο Νταγκ Πίτερσον, ο οποίος έχει εργασθεί επί 26 χρόνια στην τράπεζα Citigroup.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ