Τουρκία: Ζητά έκπτωση στο ιρανικό φυσικό αέριο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τουρκία: Ζητά έκπτωση στο ιρανικό φυσικό αέριο

Τη δυσαρέσκεια του για την υψηλή τιμή του αερίου εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, μια ημέρα πριν την επίσκεψη του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία.

«Διατηρούμε στενή συνεργασία με το Ιράν στο φυσικό αέριο και τους κοινοποιήσαμε την δυσαρέσκειά μας σχετικά με την υψηλή τιμή του αερίου. Εκείνοι δεν συμμερίζονται τις απόψεις μας», τόνισε ο κ. Γιλντίζ και πρόσθεσε πως "η Τουρκία χαρακτήρισε ως αναπόφευκτη τη διεθνή διαιτησία στο ζήτημα της τιμολόγησης του ιρανικού φυσικού αερίου, λόγω της απροθυμίας της Τεχεράνης να προβεί σε έκπτωση. Επίσης, υπογράμμισε πως «το αίτημά μας για έκπτωση παραμένει. Μια διεθνής διαιτησία για το θέμα είναι αναπόφευκτη».

Σημειώνεται πως πρόσφατα η Ρωσία πρόσφερε στην Τουρκία μειωμένη τιμή για το φυσικό αέριο, δημιουργώντας έτσι ανισορροπία σε σύγκριση με την τιμή του ιρανικού αργού, ενώ η 'Αγκυρα αναμένεται να χρησιμοποιήσει το δυσμενές κλίμα κατά της Τεχεράνης ως διαπραγματευτικό χαρτί στις διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ