Θεσσαλονίκη: Αντίθετη η Ν.Δ. με την κατάργηση της ΓΓ Μακεδονίας- Θράκης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Θεσσαλονίκη: Αντίθετη η Ν.Δ. με την κατάργηση της ΓΓ Μακεδονίας- Θράκης

Την αντίθεση της ΝΔ στην κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας- Θράκης και στη νομοθετική ρύθμιση, που αναφέρεται στη σύνθεση των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), εξέφρασαν οι βουλευτές του κόμματος Σταύρος Καλαφάτης και Θόδωρος Καράογλου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρη Τσάμη.

Ο κ. Καλαφάτης κατήγγειλε ότι επιχειρείται η αποδυνάμωση της Βόρειας Ελλάδας, τώρα που η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, με την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας- Θράκης και την απορρόφησή της από τη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης, που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

Χαρακτήρισε "χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου" την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης στην αρχή και της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας- Θράκης στη συνέχεια, και επιτέθηκε κατά του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη, λέγοντας:

"Λυπάμαι, γιατί ο κ. Χρυσοχοίδης αν και κατάγεται από τη Μακεδονία, δεν την υπερασπίζεται όπως αρμόζει, τόσο στην ιστορία της όσο και στο μέλλον της. Λυπάμαι γιατί δεν είχε την ευθιξία να συζητήσει το ενδεχόμενο κατάργησης της ΓΓ με εμάς τους Μακεδόνες βουλευτές. Αδιαφόρησε και αγνόησε το γεγονός ότι συμμετέχει σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης".

Ως ο τελευταίος υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι ήταν λάθος η επιλογή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να καταργήσει το υπουργείο Μακεδονίας και υπογράμμισε τη δέσμευση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης.

Ο κ. Καράογλου είπε, εξ΄ άλλου, ότι το πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση είναι "σούπερ μάρκετ". Το κόμμα της ΝΔ θα το υπερψηφίσει κατ΄αρχήν και μετά θα τοποθετηθεί επί των άρθρων, σε άλλα θετικά και σε άλλα αρνητικά. Ηδη, έχουν διατυπωθεί ενστάσεις για διάφορα ζητήματα, όπως αυτό των δικηγορικών εταιριών, για το οποίο ζήτησε να επανεξεταστεί.

Σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που ορίζει τη σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων των ΦοΔΣΑ, ο κ. Καράογλου είπε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να το δεχθεί, κατήγγειλε μικροκομματικά παιγνίδια του ΠΑΣΟΚ με στόχο τη φαλκίδευση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών του 2010 και πρότεινε να ισχύσει το νομοθετικό καθεστώς του νόμου 3852 του 2010 (Καλλικράτης) και να μην καταργηθεί το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου 10, ή να εκλέγονται από τα δημοτικά συμβούλια και με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες οι εκπρόσωποι των "Καλλικρατικών" Δήμων στους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, όπως ορίζει ο νόμος 3463 του 2006.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο πρόεδρος του συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζουρνάς, οι οποίοι τόνισαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν σέβεται ούτε τον "Καλλικράτη", που το ίδιο ψήφισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ