Η Τεχεράνη θα τιμωρήσει Ισραήλ, ΗΠΑ, Βρετανία για τη δολοφονία του επιστήμονα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Τεχεράνη θα τιμωρήσει Ισραήλ, ΗΠΑ, Βρετανία για τη δολοφονία του επιστήμονα

Το Ιράν σκοπεύει να "τιμωρήσει" τους υπεύθυνους της δολοφονίας του πυρηνικού επιστήμονα κατά την έκρηξη του αυτοκινήτου του, δήλωσε ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος δείχνοντας τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Βρετανία.

"Κρίνουμε η διάπραξη μιας τρομοκρατικής ενέργειας για να σκοτωθεί ένας επιστήμονας συνιστά απειλή για τη χώρα. Θέλουμε να τιμωρήσουμε αυτούς που είναι πίσω από τη δολοφονία του Μοστάφα Αχμάντι Ροσάν", δήλωσε ο υπαρχηγός των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μασούντ Τζαζαγερί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

"Οι εχθροί του ιρανικού έθνους όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και το σιωνιστικό κράτος (Ισραήλ) θα λάβουν απάντηση για τις ενέργειες τους", πρόσθεσε τονίζοντας ότι η απάντηση του Ιράν θα είναι ένα "μαρτύριο".

Ο Μοστάφα Αχμάντι Ροσάν, 32 ετών, σκοτώθηκε την Τετάρτη μαζί με τον οδηγό του κατά την έκρηξη μαγνητικής βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του, στο κέντρο της Τεχεράνης.

Τρεις ακόμη επιστήμονες, εκ των οποίων δύο εργάζονταν για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα έχουν δολοφονηθεί σε παρόμοιες ενέργειες στο Ιράν από τον Ιανουάριο του 2010.

Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο ανώτερος πνευματικός ηγέτης στην Ισλαμική Δημοκρατία, κατηγόρησε τη CIA και τη Μοσάντ, τις αμερικανικές και ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, ότι είναι πίσω από την επίθεση και δεσμεύτηκε "να τιμωρηθούν αυτοί που διέπραξαν το έγκλημα".

Σε δύο χωριστές επιστολές που έστειλε στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας, την Παρασκευή, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, διαμαρτυρήθηκε για την "στήριξη" των χωρών αυτών στις τρομοκρατικές ενέργειες.

Η Ουάσινγκτον απέρριψε κάθε εμπλοκή στην επίθεση και ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες δήλωσε πως δεν έχει λάβει γνώση για τυχόν εμπλοκή της χώρας του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ