Ο αμερικανός αναναπληρωτής ΥΠΕΞ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ιράκ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο αμερικανός αναναπληρωτής ΥΠΕΞ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ιράκ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπερνς, συναντήθηκε σήμερα με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ-Μάλικι για να συζητήσουν την "πολιτική κατάσταση" στη χώρα, ενώ το Ιράκ έχει βυθιστεί εδώ και περισσότερο από τρεις εβδομάδες σε μια σοβαρή πολιτική κρίση.

Ο Μάλικι δέχθηκε τον κ. Μπερνς και τον στρατηγό Τζέιμς Μάτις, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του επικεφαλής της ιρακινής κυβέρνησης.

Ο κ. Μπερνς θα πρέπει επίσης να συναντηθεί με τον Ιρακινό Πρόεδρο Τζαλάλ Ταλαμπανί, και με τον πρώην πρωθυπουργό και ηγέτη του κοινοβουλευτικού σχηματισμού Iraqiya, Ιγιάντ Αλαουι, σύμφωνα με ένα εκπρόσωπο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ερμπίλ, πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της κουρδικής περιοχής, Μασούντ Μπαρζανί, και άλλους αξιωματούχους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Οσάμα αλ-Νουτζάιφι, ανέφερε σε ανακοινωσή του ότι συζήτησε σήμερα με τον κ. Μπερνς για την "επιδείνωσης της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στο Ιράκ και την ανάγκη να διοργανωθεί μια εθνική διάσκεψη για την διευθέτηση της πολιτικής κρίσης". Επίσης, συζήτησαν "για τους κινδύνους που προκύπτουν από την περιφερειακή κατάσταση και τις συνέπειες της για το Ιράκ".

Η επίσκεψη του αμερικανού διπλωμάτη γίνεται ενώ η πολιτική κρίση που ξέσπασε στο Ιράκ, ενώ και τα τελευταία στρατεύματα των ΗΠΑ εγκατέλειψαν τη χώρα στις 18 Δεκεμβρίου, απειλεί τη σταθερότητα της χώρας της οποίας η κατάσταση της ασφάλειας παραμένει επισφαλής. Μια νέα επίθεση εναντίον σιιτών προσκυνητών προκάλεσε τουλάχιστον 53 νεκρούς σήμερα κοντά στη Βασόρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ