Ο Standard & Poors πιστεύει ότι υπάρχει 40% πιθανότητα για ύφεση στην ευρωζώνη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Ο Standard & Poors πιστεύει ότι υπάρχει 40% πιθανότητα για ύφεση στην ευρωζώνη

Ο Standard & Poors πιστεύει ότι υπάρχει 40% πιθανότητα για ύφεση στην ευρωζώνη, η οικονομία της οποίας θα μπορούσε να συρρικνωθεί έως και κατά 1,5% φέτος, ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.

«Προβλέπουμε τώρα ύφεση με κατά 40% πιθανότητα για το τρέχον έτος», δήλωσε αναλυτής πιστώσεων του S & P Μόριτς Κρέμερ. «Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε συρρίκνωση της οικονομίας της ευρωζώνης κατά περίπου 1,5%», πρόσθεσε.

Ο οίκος προειδοποίησε τις χώρες της ευρωζώνης ότι οι προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της κρίσης του χρέους εστιάζονται πολύ στη μείωση του χρέους.

Ο S & P την Παρασκευή υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα εννέα ευρωπαϊκών χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Αυστρίας, από τις οποίες αφαιρέθηκε η κορυφαία βαθμολογία ΑΑΑ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ