ΟΗΕ: Ο Μπαν Γκι-μουν καταδίκασε τη δολοφονία Ιρανού επιστήμονα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΟΗΕ: Ο Μπαν Γκι-μουν καταδίκασε τη δολοφονία Ιρανού επιστήμονα

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν καταδίκασε σήμερα τη δολοφονία Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα ο οποίος εργαζόταν στο σταθμό εμπλουτισμού ουρανίου της Νατάνζ στο κεντρικό Ιράν.

«Κάθε τρομοκρατική πράξη ή δολοφονία κάποιου ανθρώπου, που είναι είτε επιστήμονας είτε πολίτης, πρέπει να καταδικαστεί αυστηρά» δήλωσε ο κ. Μπαν, μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν σε επίσκεψη στο Λίβανο, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπός του Εντουάρντο ντελ Μπουέι.

«Αυτό δεν είναι αποδεκτό. Τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να προστατεύονται» πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Ο Μοστάφα Αχμάντι Ροσάν σκοτώθηκε την Τετάρτη κατά την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του, στο κέντρο της πρωτεύουσας, σε μια επίθεση που το Ιράν απέδωσε στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ