Ρουμανία: Είκοσι χώρες της ΕΕ ανοίγουν τις πόρτες στο ρουμανικό εργατικό δυναμικό - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρουμανία: Είκοσι χώρες της ΕΕ ανοίγουν τις πόρτες στο ρουμανικό εργατικό δυναμικό

Η έλευση του 2012 έφερε καλές ειδήσεις για τους Ρουμάνους που επιθυμούν να εργαστούν στο εξωτερικό, καθώς είναι ευπρόσδεκτοι σε 20 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ορισμένες από τις οποίες αντιδρούσαν σθεναρά στο άνοιγμα της αγοράς εργασίας για τους πολίτες από τη Ρουμανία, αναφέρεται σε δημοσίευμα της ρουμανικής οικονομικής εφημερίδας «Ziarul».

Μεταξύ άλλων χωρών, η Γερμανία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο και η Αυστρία είναι έτοιμες να υποδεχθούν ρουμανικό εργατικό δυναμικό σε διάφορους τομείς.

Η Γερμανία έχει ανάγκη από απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εποχικούς εργάτες. Η Γαλλία και το Λουξεμβούργο προτίθενται να προσλάβουν εργαζόμενους για αγροτικές εργασίες και για τους κλάδους των κατασκευών και του τουρισμού. Στην Αυστρία αναμένονται οικοδόμοι, ηλεκτροσυγκολητές και μάγειρες. Η Ιταλία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε άρση των περιορισμών για τους Ρουμάνους εργάτες το 2012.

Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει ότι το ρουμανικό εργατικό δυναμικό συνεισφέρει σε ποσοστό 0,3% του ΑΕΠ της ΕΕ.

Το 2011 ήταν χρονιά κλειστών θυρών για τους Ρουμάνους εργάτες σε 11 χώρες, λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας.

Η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Βρετανία ανακοίνωσαν ότι παρατείνουν τους περιορισμούς για το ρουμανικό εργατικό δυναμικό έως το τέλος του 2013.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ