Πέθανε ο διευθυντής ορχήστρας Μπρούνο Μπαρτολέτι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

Πέθανε ο διευθυντής ορχήστρας Μπρούνο Μπαρτολέτι

Ο Iταλός διευθυντής ορχήστρας Μπρούνο Μπαρτολέτι, μεγάλος γνώστης της μουσικής του 20ού αιώνα, ερμηνευτής κυρίως του Πουτσίνι και του Μπρίτεν, πέθανε σήμερα στη Φλωρεντία (κεντρική Ιταλία) σε ηλικία 87 ετών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Μοίρασε τη σταδιοδρομία του ανάμεσα στην Ιταλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής Οπερας του Σικάγου.

Ειδικευμένος στην όπερα, είχε δουλέψει σχεδόν μέχρι το τέλος της ζωής του στις μεγαλύτερες ιταλικές λυρικές σκηνές, στη Σκάλα του Μιλάνου, στο Τεάτρο Ρέτζιο της Πάρμας, στην Οπερα της Ρώμης, στο Τεάτρο Κομουνάλε της Φλωρεντίας και στο Σαν Κάρλο της Νάπολης.

Ο διευθυντής ορχήστρας από την Τοσκάνη είχε επενδύσει επίσης πολλά στο Maggio Musicale Fiorentino (στο μουσικό Μάιο της Φλωρεντίας), του οποίου είχε την καλλιτεχνική διεύθυνση από το 1985 έως το 1991.

Το 2011, διηύθυνε το έργο «Μανόν Λεσκό» του Πουτσίνι στο πλαίσιο του μουσικού Μαΐου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ