Βραζιλία: Οι αρχές έστειλαν στρατιώτες να καταστείλουν μια σύγκρουση ανάμεσα σε αγρότες και ιθαγενείς ακτιβιστές - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βραζιλία: Οι αρχές έστειλαν στρατιώτες να καταστείλουν μια σύγκρουση ανάμεσα σε αγρότες και ιθαγενείς ακτιβιστές

Πάνω από 100 στρατιώτες αναπτύχθηκαν για να αντιμετωπίσουν τις βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε αγρότες και σε ιθαγενείς ακτιβιστές στην πολιτεία Μάτου Γκρόσου ντο Σουλ, στην κεντρική Βραζιλία, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα.

Ο στρατός έλαβε εντολή να βοηθήσει την αστυνομία να απομακρύνει από μια μεγάλη ιδιόκτητη καλλιεργήσιμη έκταση ακτιβιστές της φυλής ιθαγενών Τερένα, που την έχει καταλάβει από την 15η Μαΐου. Η φάρμα αυτή βρίσκεται κοντά στην Σιντρολάντια, περίπου 70 χλμ. από την πρωτεύουσα της πολιτείας Κάμπου Γκράντε.

Ένας ιθαγενής είχε χάσει τη ζωή του την περασμένη εβδομάδα σε μια επιχείρηση με δικαστική εντολή για την απομάκρυνση των ιθαγενών που έχουν προχωρήσει στην κατάληψη, ενώ άλλος ένας τραυματίστηκε από σκάγια χθες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ζουζέ Εδουάρδου Καρντόζου μετέβη εσπευσμένα στην περιοχή αεροπορικώς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αστυνομία βραζιλία βίαια επεισόδια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ