Παλαιστινιακά Εδάφη: Ο νέος πρωθυπουργός ευελπιστεί για το σχηματισμό κυβέρνησης μέσα στην εβδομάδα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Παλαιστινιακά Εδάφη: Ο νέος πρωθυπουργός ευελπιστεί για το σχηματισμό κυβέρνησης μέσα στην εβδομάδα

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Ραμί Χαντάλα, δήλωσε την Τρίτη πως ευελπιστεί να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση, ωστόσο δεσμεύτηκε για την εφαρμογή μιας συμφωνίας καταμερισμού της εξουσίας με τους ηγέτες της Χαμάς στη Γάζα.

«Είμαι άνθρωπος της ενότητας και θεωρώ ότι η διαίρεση αποτελεί έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού και πρέπει να δοθεί ένα τέλος. Δεν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να διαφωνούμε. Η ενότητα είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από την (ισραηλινή) κατοχή», δήλωσε ο Χαμντάλα στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, έδωσε την Κυριακή εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης στον πρόεδρο του Πανεπιστημίου της Ναμπλούς, εις αντικατάσταση του Σαλάμ Φαγιάντ. Ο Χαμντάλα θεωρείται πολιτικά ανεξάρτητος.

«Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις και ευελπιστούμε ότι η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί την Πέμπτη», είπε ο Χαμντάλα. Δήλωσε επίσης ότι τα περισσότερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του Φαγιάντ θα παραμείνουν στην κυβέρνηση, κάτι που περιέγραψε ως μια προσωρινή διοίκηση έως ότου διαμορφωθεί μια κυβέρνηση ενότητας με τη Χαμάς.

Η Χαμάς, από την πλευρά της, χαρακτήρισε το διορισμό του Χαμντάλα ως παράνομο και δήλωσε ότι ο Αμπάς θα έπρεπε να είχε επικεντρωθεί περισσότερο στον τερματισμό της εσωτερικής διάσπασης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ