Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τουριστική ανάπτυξη στη Σάμο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τουριστική ανάπτυξη στη Σάμο

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό ανέπτυξε ο βουλευτής Ηρακλείου και υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Εργου του υπουργείου Τουρισμού Μιχάλης Κριτσωτάκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στον Μαραθόκαμπο της Σάμου όπου και βρέθηκε το Σαββατοκύριακο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αρχικά μια γενική αναφορά στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση λέγοντας ότι η κρίση που δημιούργησε το χρέος και στην συνέχεια έφερε τα μνημόνια δεν αφήνουν κανένα περιθώριο πραγματικής ανάπτυξης.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον τουρισμό, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τουρισμό με κοινωνική ανταποδοτικότητα που θα δίνει εισόδημα το οποίο θα γίνεται κοινωνική πολιτική. «Το μοντέλο του τουρισμού που εφαρμόζεται σήμερα είναι λανθασμένο γιατί βασίζεται σε δύο πυλώνες , τον ήλιο και τη θάλασσα ενώ μπορεί να βασιστεί σε οκτώ.

Υπάρχουν 27 εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να αξιοποιηθούν» είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας το παράδειγμα της Καλύμνου που είναι στην πρώτη θέση παγκοσμίως στον αναρριχητικό τουρισμό. «Η Σάμος έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιήσει και να δημιουργήσει συνεταιριστικές επιχειρήσεις», τόνισε.

Επίσης ο κ. Κριτσωτάκης είπε ότι «θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αξιοποίηση της τουριστικής περιουσίας με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη, με τη συμμετοχή των τοπικών αυτοδιοικήσεων και προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Τόνισε την αναγκαιότητα εφαρμογής μίας εθνικής στρατηγικής για την τουριστική ανάπτυξη, που θα στηρίζει συστηματικά την αναμόρφωση του τουριστικού προϊόντος και της αγοράς, που θα θέτει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του πάνω από τις αγορές.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ