Στο περίπτερο της Αγκόλας, το Χρυσό Λιοντάρι της 55ης Μπιενάλε Βενετίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

Στο περίπτερο της Αγκόλας, το Χρυσό Λιοντάρι της 55ης Μπιενάλε Βενετίας

Η Αγκόλα, με την πρώτη της εθνική συμμετοχή στη Μπιενάλε Βενετίας κατόρθωσε να κερδίσει το Χρυσό Λιοντάρι της 55ης διεθνούς εικαστικής διοργάνωσης.

Τα βραβεία ανακοινώθηκαν σήμερα, κατά την έναρξη της Μπιενάλε, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως τις 24 Νοεμβρίου.

Το Χρυσό Λιοντάρι καλύτερου καλλιτέχνη απονεμήθηκε στον Βρετανό Τίνο Σεγκάλ και το Ασημένιο Λιοντάρι νέου καλλιτέχνη, απέσπασε η Γαλλίδα Καμίλ Ανρό. Εύφημες μνείες απέσπασαν τα εθνικά περίπτερα Κύπρου-Λιθουανίας (έχουν κοινή παρουσίαση) και της Ιαπωνίας.

Οι καλλιτέχνες Σάρον Χέιζ από τις ΗΠΑ και ο Ρομπέρτο Κουόγκι από την Ιταλία διακρίθηκαν με την εύφημο μνεία της επιτροπής για τη συμμετοχή τους στην κεντρική έκθεση «Εγκυκλοπαιδικό Παλάτι», που είναι το θέμα της φετινής διοργάνωσης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ