Περαιτέρω πτώση σημείωσε ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο της χώρας, τον Μάρτιο εφέτος - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Περαιτέρω πτώση σημείωσε ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο της χώρας, τον Μάρτιο εφέτος

Περαιτέρω πτώση σημείωσε ο τζίρος των καταστημάτων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Μάρτιο εφέτος, καθώς ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 5,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο όγκο του Μαρτίου πέρυσι.

Από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτει ότι τον συγκεκριμένο μήνα «διασώθηκαν» μόνον οι πωλήσεις σε τρόφιμα- ποτά- καπνό (αύξηση 4,5%). Αντίθετα, πτωτικά κινήθηκαν, για έναν ακόμη μήνα, οι πωλήσεις σε ένδυση- υπόδηση (15,6%), έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακός εξοπλισμό (11,8%), φαρμακευτικά- καλλυντικά (10,8%), μεγάλα καταστήματα τροφίμων (4,8%), πολυκαταστήματα (2,5%), καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (1,1%) και βιβλία- χαρτικά-λοιπά είδη δώρων κ.ά. (0,6%).

Συγκεκριμένα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:

Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), με τα καύσιμα, στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε μείωση 5,6% τον Μάρτιο 2013 σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαρτίου 2012, έναντι μείωσης 16,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011.

Ενώ, ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), με τα καύσιμα, σημείωσε μείωση 5,7% τον Μάρτιο 2013 σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαρτίου 2012, έναντι μείωσης 15,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011.

(ΑΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πτώση τζίρος λιανικό εμπόριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ